Семейното щастие и домашните радости преди време вдъхновиха дизайнерите от IKEA

...
Семейното щастие и домашните радости преди време вдъхновиха дизайнерите от IKEA
Коментари Харесай

Най-странните тестове за бременност в човешката история

Семейното благополучие и домашните наслади преди време вдъхновиха дизайнерите от IKEA за изненадваща и оригинална идея - да пуснат „ тест за бременност “ в рекламната си листовка.

Компанията предложи на бременните си клиентки нещо нечувано - да се изпишкат върху линия в брошурата. Буквално. И да я занесат в магазина, в случай че пробата е позитивен, с цел да получат отстъпка за един от продуктите ѝ - стилно бебешко креватче.

" Вероятно има някои странни неща, които хората биха създали за добра отстъпка, само че това несъмнено е нещо ново ", разясниха тогава създателите на Entrepreneur.

" Ивицата на теста за бременност беше употребена за стартова точка - тя разчита на антитела, които увиват хормона на бременността hCG, от което поражда цветова смяна. За мащабиране и адаптиране на процеса към физическия формат на принтираната реклама, Mercene Labs употребява своя опит в създаването на дейни материали за повърхности за микрофлуиди и здравна диагностика...

Техническият прогрес, реализиран по време на изработването на тази акция, има капацитет да усъвършенства здравната диагностика ", разясняват от организацията създател на акцията Åkestam Holst.

Всичко това, с изключение на, че ни удиви, предизвика съставянето на лист с разнообразни странни проби и гадания за бременност, които са направлявали дамите през вековете.

1. Пшеница и ечемик

Този тест е доста прецизен и наподобява на актуалните способи за разкриване на бременността: дамата взема две торбички – едната, цялостна с пшеница, а другата - с ечемик, и пишка върху тях всеки ден. Ако растенията в торбичките стартират да прорастват, значи дамата е бременна, и противоположното.

Този тест дефинира и пола на детето: в случай че пшеницата прорасне по-висока от ечемика, ще се роди момче, а в случай че ечемикът израсте повече от пшеницата, значи се чака момиченце.

2. Жаби и мишки

В началото на XX в. – единствено преди стотина години, с цел да открият съществуването на бременност, са прибягвали до нечовечен, само че ефикасен способ - инжектирали урина от дамата в живи жаби или мишки, и са следили реакцията им, защото хормоните на бременни дами, когато се вливат в кръвта на животното, предизвикват мощни реакции и дават прецизен отговор.

3. Тестът с ключа

Той е разказан в алманах с френски средновековни поверия от XV в. - дамата слага стоманен ключ в дребен съд и пишка в съда, до момента в който ключът се покрие изцяло с течност.

След няколко часа се гледа дали по ключа има някакви забележими промени – в случай че да, ще има бебе.

4. Предсказание с лук

Древните гърци са вярвали, че луковицата може да „ ревизира “ дали дамата е бременна, в случай че се сложи покрай влагалището и се спи една нощ с нея. Ако на сутринта устата ѝ мирише на лук, няма бременност, в случай че обаче дамата се разсъни без мирис на лук, значи, че чака дете.

5. В добавка с вино

Една от най-използваните инспекции за това дали има съществуване на бременност в Средновековието била към купичка с урина да се добави алено вино. Ако урината се оцвети в блестящо алено, ясно – дамата е „ в състояние “.

6. Опасният тест с белина

Наистина е доста рисков и мощно предлагаме в никакъв случай да не го организирате! Експериментът е следният: смесва се урината на дамата с белина и в случай че възникне химическа реакция и се образува пяна, значи има бременност, а в случай че нищо не се случи – няма.

Сместа е изключително рискова, тъй като урината съдържа хормон, който, в прикосновение с белина, дава резултат на сълзотворен газ и може да навреди на здравето.

7. Захарта не е единствено за ястие

Това е малоумен, само че безопасен тест, при който се пишка в съд, в който има няколко лъжички захар. Твърди се, че урината на бременната няма да разтвори захарта, а ще я трансформира в дребни камъчета, а пък в случай че захарта се разтвори в течността, значи няма късмет дамата да е бременна.

8. Тестът с листа от глухарче

Не пъпките, а листата от глухарче ще дефинират дали ще има нов член на фамилията. Пак както и при останалите проби – пишка се върху листата и в случай че нищо по тях не се промени, няма бременност, само че в случай че по листата се появят червени пъпчици, честито!

9. Очите демонстрират по-ясно от всичко

През XVI век някой си доктор Жак Гилемо е твърдял, че няма никаква потребност да се проучва урината на дамата, и че е измислил най-точния метод да се предскаже бременността – като погледнете в очите дамата.

Той твърдял, че още през втория месец на бременността очите на една жена се трансформират по подобен метод, че я издават и умел доктор може да реши сигурно какво е положението ѝ.

Източник: noviteroditeli.bg

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР